Gör lite fastare potatismos genom att använda mindre mängd mjölk. Rör ner äggulorna. Sätt ugnen på 200°C.
Skölj hastigt av de färska fiskfiléerna, torka sedan försiktigt av dem med hushållspapper. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat och strö över salt.
Täck fatet med aluminiumfolie och sätt in det i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Häll av fiskspadet och spara det till såsen.
Smält matfettet, rör ner mjölet och späd med vätskan. Koka upp under omrörning och koka såsen ca 3 minuter. Blanda äggulan med Milda Mat och häll den i såsen under vispning. Såsen får sedan inte koka, då kan den skära sig. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Lägg räkor (spara några till garnering) och dill ovanpå.
Spritsa eller klicka potatismoset runt fisken. Häll såsen över fisken och till sist den rivna osten.
Öka ugnsvärmen till 250°C. Gratinera gratängen i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Garnera med några räkor och dillvippor.
Rätten kan förberedas t o m punkt 6 och förvaras kallt. Värm i så fall gratängen 20 minuter i 200°C innan gratineringen enligt punkt 7.
Jag är dock inte lika förtjust i det, dels är det lite mer bestyr än att ugnsbaka den och dessutom drar paneringen åt sig ganska mycket fett, så därför blev gårdagens middag en gratäng med rödspätta och räkor
Chips Gratäng. Gratineras ca 15-20 minuter i 225°C tills gratängen fått fin färg. 500 g Fläskfilé2 Tomater1 Gul lök200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller4 dl Grädde eller mjölkSå här gör man
Här kommer receptet på en lättlagad maträtt med lax. Jag använde en hel laxfilé och skar den sedan i bitar vid servering, men du kan lika väl köpa lax i portionsbitar
Du behöver. 300 g stekt kycklingkött i strimlor300g strimlad kassler2 väl mogna tomater i tärningar2 tsk torkad oreganosalt och peppar2 dl creme fraiche1 dl matyoghurt1 1/2 dl riven ostSå här gör Du
Det är alltid bra med nya idéer på hur man kan variera vanlig torsk tycker jag. Det här är ett väldigt enkelt recept på torsk med spödbakat täcke med mandelspån
Det blev en gratäng till middag idag, som jag kallar för bråttom gratäng. Nu har lille prinsen åkt hem till sig, fy så tyst det blir… tur att man skall jobba i morgon, så det blir full fart igen
Häll den kokta pastan i en ungsfast form. Hacka och bryn lök, purjo och vitlök i lite olja. Bryn köttfärsen och blanda med lökarna, oregano, salt , peppar, ketchup och 100 gr fetaost i tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.