Ta fram en blender och lägg i 1 skalad kiwi, 1 äpple (helst typ grannysmith), fryst mango, 3 cm gurka, en lite färsk ingefära, 2 nävar spenat, 2 dadlar, 1 msk chiafrön, saft från 1 lime och 2-3 dl vatten
Eva Hildén Smith. Eva Hildén Smith ur boken Baka Glutenfritt av Nilla Gunnarsson och Susanne Hovenäs. Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Eva Hildén Smith. Foto. Yay, delar ett recept till från vår bok Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter som fortfarande ligger i topp på adlibris försäljningslista i kategorin Kakor och Bakning – just nu topp 2
1 äpple av sorten GrannySmith. 1 äpple av sorten GrannySmith. De celler som frukterna och de andra ingredienserna bestod av hade för länge sedan kollapsat då de utsattes för den värme som alstrades av spisen
Jag använder mig av Grannysmith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Det här behövs till fyra personer300 g fläskfilé1 msk mjölCa 1 tsk saltCa 1/2 tsk svartpeppar3 msk flytande smör/rapsolja1 burk hela champinjoner (funkar bättre här än färska)1 liten skalad gurka i bitar1 skalat äpple i klyftor (gärna GrannySmith)1 röd paprika i bitar1 grön paprika i bitarTill sötsur såsSkyn från grytan + svampspadet1,5 dl köttbuljong1 msk honung1 msk soja3 msk vitvinsvinäger1 msk potatismjöl/maizenaGör så här
Eva Hildén Smith). Nilla's Kitchen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.