Det är busenkelt att göra sin egen pesto, det är det inget snack om, dock är både parmesanochpinjenötter dyra råvaror så vill man göra det lite ekonomiskt för sig (passar bra för en som förbrukar mycket pesto) kan man byta ut dessa ingredienser mot en billigare hårdost med styrka, ex
Blanda surdegen med resten avingredienserna. hyvlad parmesanost. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmedparmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Lägg upp potatissalladen och garnera med parmensan, pinjenötteroch färsk basilika. Min dotter som älskar potatisrätter tyckte att pesto passade perfekt tillsammans med potatisen, ja till ochmed bättre än i den pålitliga pastasalladen
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- ochparmesandressade stora vita bönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Honungsglaserade rödbetor på en bädd av babyspenat medparmesanoch rostade pinjenötter. Detta går såklart att äta som ensamrätt, men jag kan lova att det smakade utmärkt med en god köttbit till och lite rödvin i glaset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.