En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
Grahamsbröd med aprikoser och chiafrön. Jag bara älllllskar nybakat bröd, och idag var jag tvungen att göra ny havremjölk och av resterna gör jag som vanligt bröd
1 bröd. Det sägs ofta att bröd behöver få jäsa länge för att de ska bli goda och nyttiga. I det här receptet går jäsningen snabbt, men det betyder inte att resultatet blir sämre
Smörj en 1½ liters avlång bakform med Milda Culinesse. Blanda alla torra ingredieser i en stor skål. Tillsätt fil, yoghurt, sirap och matfett och blanda samman till en lös smet
Det blev två bröd den dagen. Ett till våra vänner som vi var bjudna på middag hos, och ett till oss. Vi brukar alltid komma med något i handen när vi hälsar på varandra
. Om du vill äta en riktigt god söndagsfrukost är det dags att sätta söndagsbrödet nu. Jag brukar alltid låta brödet jäsa över natten för det blir så fastligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.