Jag tycker verkligen att hon är otroligt duktig och hennes recept är väldigt bra och inspirerande. Skorpreceptet är självklart hämtat från henne och det kan du hitta HÄR men jag skriver det självklart också
De var enkla att baka och blev lagom spröda. Rör ihop alla torra ingredienser och finfördela smöret. Tillsätt keso och mjölk och arbeta ihop till en deg
Den är gjord på surdeg som vi odlat själva, elin odlar rågvarianten och jag vete. Vi brukar utgå ifrån Martin Johanssons recept som grund som man kan hitta på hans blog och sen köra lite på känn vilket kanske är det roligaste med bröd, att man inte behöver vara så himla noga med receptet när man väl börjar få lite känsla för hur degen beter sig
Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle
Blanda sedan i yoghurten och honungen och låg degen blandas i ca 5-10 minuter. Använd en slickepott och klicka ut degen i 2 stycken smorda 1½ liters ungsformar. 6 dl grahamsmjöl
Detta smaksatt med pumpakärnor, linfrön, och yoghurt, kombinerat med grahams-, råg- och vetemjöl. Hittills avnjutet både som frukostsmörgås med ost till kaffet, stekt som krutonger till middagswoken, och brutet i bitar till kvällsfilen
Vispa ihop äggen lätt och blanda ner i mjölet. Blanda ner filmjölk och rapsolja. Fördela smeten i formarna och strö gärna på lite extra krossade linfrö
Tillsätt salt och olja. Knåda lätt och rulla dem så att de är lika långa som plåten. 2 dl grahamsmjöl. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt både dinkel- ochgrahamsmjöl (spar ca 1dl till utbakningen) och knåda ihop till en deg. 2 dl grahamsmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.