11 tsk
matoljaSätt på ris om du vill ha det till. Eller koka nudlar, kyl och ställ åt sidan. Skala och hacka vitlök (eller pressa). Lägg på en tallrik vid sidan. Skala och hacka ingefära fint. Lägg på tallriken vid sidan. Skölj och dela chili på mitten längs med. Skrapa ur frön och skär bort det vita. Strimla chilin fint. Lägg på tallriken vid sidan. OBS var försiktig så du inte petar dig i ögat efter du hackat chili. Skölj, rensa och skär grönsaker i lagom bitar samt lägg på en bricka: skala, dela och strimla morötter; skölj och skär paprikorna i bitar ca 3x3 cm bitar; dela och skölj purjolök och strimla den; skala och dela lök samt skär i klyftor; skär loss en bit vitkål (ca 1/4 huvud) dela i klyftor samt strimla kålen. Skölj färska böngroddar i ett durkslag. Låt rinna av. Blanda woksåsen i en skål. Rör ihop sesamolja, hoisinsås samt soja och salt samt maizena. Dags att göra woken: hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna och/eller kastrull. Har du ingen wok så kan du steka du lite i taget på hög värme i en stekpanna och lägga över efter hand i en större kastrull. Hetta upp oljan i woken. Tillsätt och rör runt vitlök, ingefära och chili. Fräs någon minut. Tillsätt slantade morötter. Fräs en minut och rör någon gång. Tillsätt paprika. Fräs en minut och rör någon gång. Tillsätt vitkål. Fräs en minut och rör någon gång. Tillsätt rödlök. Fräs en minut och rör någon gång. Tillsätt böngroddar. Fräs en minut och rör någon gång. Rör om i woksåsen och tillsätt den. Rör runt och smaka av grönsakswoken med hoisinsås, soja samt salt. Vill du toppa grönsakswoken med strimlat stekt ägg så vispar du ihop äggen i en skål samt steker till en äggröra eller tunn omelett i en stekpanna smord med lite matolja. Hacka sönder eller strimla samt toppa grönsakswoken. Servera grönsakswoken med jasminris eller blanda med kokta nudlar.
Grönsakswok med bovetenudlar och ägg (glutenfritt). Wok med massor av grönsaker och näringsrika glutenfria nudlar är perfekt till vardags eftersom att det går snabbt och är ekonomiskt
Grönsakswok är en suverän rätt för den som vill äta vegetariskt. Förutom att en wok går snabbt att laga så är det dessutom enkelt att variera den genom att använda olika sorters grönsaker och olika sorters woksåser
Sjögräsnudlar - aloe vera och sjögräs, frånvaro av kalorier och kolhydrater men sprängfyllda med enzymer, vitaminer och mineraler - har sedan en vecka tillbaka stått på min kökshylla och undrat hur dem skall bli tillagade
Ett spännande tillbehör till julmaten som avviker från det traditionella, dessutom tillför rätten grönsaker till julbordet som balanserar de mer traditionella, rustika och salta kötträtterna
Jag är överkänslig mot dofter (får problem att andas). Det är därför svårt för mig att åka och handla, vilket är jättetråkigt eftersom jag alltid har tyckt att det är väldigt roligt att gå i mataffärer och kolla om det finns några nya, spännande varor
Ingredienser120 g champinjoner 1 st morot morötter 80 g stjälkselleri 1/2 st zucchini zucchinier 1/4 st salladskål 1 st röd paprika röda paprikor 1 st röd chili 100 g sockerärtor 2 msk matolja 1 msk ostronsås 1 tsk socker (valfritt) 1/2 tsk salt
Denna enkla grönsakswok går att variera i det oändliga med de grönsaker man har hemma. Grönsakswok med sesamfrön4 port3 vårlökar1 gul paprika1 röd paprika1 ask sockerärtor2 morötter1 stånd färsk broccoli1 msk neutral olja (ex
Grönsakswok är utmärkt och billig kylskåpsrensarmat, som dessutom går väldigt snabbt är röra ihop. Denna gång var det lök, vitkål, zucchini, morötter och paprika som åkte ner i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.