Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris, gärna basmatiris 450 g fryst grönsaksblandning (bladspenat, broccoli, sugarsnaps) 600 g chorizo 1 msk smör eller margarin salt och peppar 2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
SERVERING Servera kycklingfiléerna i mangosåsen tillsammans med grönsaksriset. Grönsaksris Koka riset i 4 dl vatten med Bong Touch of Taste Grönsaksfond
Ett recept på kycklingpaketet med kyckling minutfileer som var jättegott. Ris. 3 dl avoriris1 kartong svarta bönor5 vårlök ( jag använde vårlök och purjo)1 ask Cocktailtomater ( jag använde frysta semitorkade tomater)1/2 gurka2 lime2 rivna vitlöksklyftor2 msk olja1/2 chili ( jag tog 1 tsk sambal olek)200 g Sockerärtor ( jag tog vanliga gröna ärtor)Koriander (färsk eller fryst)kyckling
Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan
Persiskinspirerad kyckling med frukt- och grönsaksris 5 port kyckling. Här kommer ett av mina recept på kyckling i lergryta - med inspiration från persisk mat
Grönsaksris. Lägg över falaflarna i en ugnsform och ställ in i 125° varm ugn tills grönsaksriset är färdigt. 2 dl matlagningsyoghurt, rör ned antingen 4 tsk sambal oelek och lite pressad vitlök, eller min personliga favorit när man blandar ned ett par msk sweet chili enbart och låter den söt-starka smaken dämpa kryddorna hos falafel och grönsaksriset
Grönsaksris. Smaka av med salt och peppar och servera till kycklingspetten och grönsaksriset. 1. Sätt ugnen på 200 grader om du vill tillaga spetten i ugnen, eller tänd grillen om du vill grilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.