Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stektafiskpinnar
Currysås med äpple tillstekt laxfilé. Häll ner oljan i en tunn stråle i matarröret under tiden maskinen går, kör tills majonäsen blir tjock, blank och krämig
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick tillfiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås tillfisk, faktiskt
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Låt stå i kylen en stund innan den serveras ihop med fisken. Tartarsås. 2 dl crème fraiche1 dl majonnäs1 dl boston gurka1 tsk senap1 tsk honungsaltsvartpepparvitlökspulverBlanda alla ingredienser i en skål
Det går även att byta ut till annan vit fisk. Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Spara lite av citronsaften till avsmakning om du vill ha en mild sås
Tillsättfiskbuljongtärningen i kastrullen och värm upp under vispning. Tillsätt på slutet färskpressad citron efter smak men koka inget mer det kan bli beskt
Krydda fisken med salt och peppar. Låt fisken vila medan såsen rörs ihop. Stek fisken i en stekpanna med smör, 2–3 minuter per sida. 300 g vit fiskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.