Ingredienser Portioner: 12 st Myntayoghurt 2 dl turkisk yoghurt (10 %) 1/2 dl finhackad mynta 1/2 tsk salt 1 krm peppar Grönsaksplättar 200 g rotselleri 100 g zucchini 100 g morötter 65 g finhackad mangold eller spenat 1 dl finhackad persilja 1 dl finriven parmesanost 2 ägg 2 msk majsstärkelse 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar smör (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Skölj kikärtorna och mosa dem med en potatismosare. Blanda allt med ägg, majsstärkelse och kryddor. Blanda med strimlad purjolök, halverade babyplommontomater, oliver och machésallad
Utsökta grekiska zucchinibiffar med fetaost. Kolokithokeftedes serveras gärna som en aptitretare på plockbuffén men hemma hos oss äter vi dem som en helmåltid med tzatsiki, sallad och bröd
Inlägget Grönsaksplättarmed zucchini och morot dök först upp på Clean Eating by Annika. De här grönsaksplättarna kan ätas som en vegetarisk rätt och ha då gärna en kall sås på yoghurt eller crème fracihe till
Forma bollar av smeten som plattas till och steks i panna med kokosolja på medelvärme. Crème fraîche blandat med örtsalt och pressade vitlöksklyftor att äta till
Servera med lite färska grönsaker och lingonsylt. Montera vispskålen med dubbelvispen på maskinen. Vispa hälften av mjölken med mjölet på medelhstighet tills du har en jämn smet
Grönsaksplättar. Gjorde juice på morot, grönkål, broccoli och zucchini, sparade grönsaksrivet som blir över när man juicar och blandade det med två ägg, lite smaksatt crème fraîche (vitlök & parmesan) en halv dl västerbottenost, 1 msk rapsolja och lite salt, formade till till plättar och tillagade i Airfryer ca 12 minuter - blev toppen
Servera dina nystekta köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg
Låt degen vila medans du fortsätter med kycklingen. Strö över lite tandooricurry över den uppskurna kycklingen, vänd runt kycklingen så att alla sidor blir täckta med kryddan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.