Smaka av med salt och peppar. Nu har jag hittat ett nytt favorittillbehör. Morotstzatziki. Lättlagad, och gott till en mängd olika maträtter, som till exempel kikärtsbiffar, nybakat bröd och grillat kött
12 st Myntayoghurt 2 dl turkisk yoghurt (10 %) 1/2 dl finhackad mynta 1/2 tsk salt 1 krm peppar Grönsaksplättar 200 g rotselleri 100 g zucchini 100 g morötter 65 g finhackad mangold eller spenat 1 dl finhackad persilja 1 dl finriven parmesanost 2 ägg 2 msk majsstärkelse 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar smör (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Inlägget Grönsaksplättarmed zucchini och morot dök först upp på Clean Eating by Annika. De här grönsaksplättarna kan ätas som en vegetarisk rätt och ha då gärna en kall sås på yoghurt eller crème fracihe till
Däremot är det tillbehör som man kan kombinera med annat till en middag. Morotstzatziki. Kanske patatas bravas med tomatsalsa och aioli eller de turkiska köttbullarna köfte om man ska hålla sig till de östra delarna av Medelhavet
Forma bollar av smeten som plattas till och steks i panna med kokosolja på medelvärme. Crème fraîche blandat med örtsalt och pressade vitlöksklyftor att äta till
med 3,5 % turkisk yoghurt eller 8% matlagningsyoghurt så blir det 2 smartpoints per portion, om du väljer mild naturell lättyoghurt så blir det 0 smartpoints per portion men då blir den lite rinnigare om du inte silar yoghurten
Servera med lite färska grönsaker och lingonsylt. Montera vispskålen med dubbelvispen på maskinen. Vispa hälften av mjölken med mjölet på medelhstighet tills du har en jämn smet
Grönsaksplättar. Gjorde juice på morot, grönkål, broccoli och zucchini, sparade grönsaksrivet som blir över när man juicar och blandade det med två ägg, lite smaksatt crème fraîche (vitlök & parmesan) en halv dl västerbottenost, 1 msk rapsolja och lite salt, formade till till plättar och tillagade i Airfryer ca 12 minuter - blev toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.