Klä en pajform med degen och nagga bottnen. Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Sätt aluminiumfolie runt kanten och låt formen vila kallt ca 15 minuter
Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Lägg purjolök, paprika, selleri, skalad morot, urkärnad squash i skålen till matberedaren med kniven monterad och mixa till smulor
Heat the oil in a large skillet over medium heat. Make the sauce by stirring together the tamari, rice vinegar, lime juice, honey, ginger, garlic, and sesame oil
Ingredienser Portioner. 8 1 rulle kyld pajdeg (à 250 g) 3 ägg 250 g ricottaost 3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost) 1 tsk torkad timjan 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 stora morötter (gärna i olika färger) 2 små zucchini (à ca 250 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Nagga botten ett par gånger med en gaffel och bred ut grönsaksblandningen ovanpå. 1Värm ugnen till 180 grader och smörj en pajform, cirka 26 cm i diameter, med smör. 1Blanda persilja, ost, ägg, crème fraiche och grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. 1Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och placera den sedan i formen, med en cirka 3 cm hög kant av degen. Grädda i 35-40 minuter och servera garnerad med persilja
Blanda soja, peppar och sesamolja i en stor skål. Strö över sesamfrön. Stek kycklingbitarna med marinaden i långpanna, 1215 min mitt i ugnen. 2 msk sesamolja. 3 msk sesamfrön
En smakrik vegetarisk medelhavspaj är perfekt bjudmat. Enkelt och gott. 4 - 6 portioner. PAJDEG. 125 g smör, i bitar 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 3 msk kallt vatten FYLLNING
Fördelen med paj är även att den är lika god att värma dagen efter om man vill ha med sig lunchlåda. Smaka av med salt och peppar och häll stanningen över grönsakerna
flingsalt att toppa knäcket med. Om du gillar smaken av sesamfrön är dessa för dig. Du kan låta det knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills ugnen är sval
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.