Grönsakspaj med parmesanost – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g mjöl
  • 1125 g smör
  • 11 ägg
  • 1 en nypa salt
  • 12 msk olivolja
  • 12 lökar skurna i bitar
  • 11 vitlöksklyfta, hackad
  • 11 zucchini, skivad
  • 11 liten aubergine, hackad
  • 12 tomater, skalade och skurna i bitar
  • 12 msk persilja, finhackad
  • 1100 g parmesanost, riven
  • 12 ägg
  • 1150 g crème fraiche
  • 11/2 dl vispgrädde
  • 1 paprikapulver
  • 11 tsk torkad oregano
  • 1 salt & peppar
  • 1 smör, för att smörja formen
  • 1 hackad persilja till garneringGör en hög av mjölet på arbetsytan och rör i en nypa salt. Skapa en brunn i mitten och lägg smöret runt brunnen. Knäck ägget i brunnen och tillsätt ca 3 msk ljummet vatten. Hacka upp alla ingredienser tillsammans så att det blir smulor. Knåda snabbt till en boll, vira in i plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.
  • 1 Värm ugnen till 180 grader och smörj en pajform, cirka 26 cm i diameter, med smör.
  • 1 Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt zucchini och aubergine och stek ett par minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Rör i tomaterna.
  • 1 Blanda persilja, ost, ägg, crème fraiche och grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  • 1 Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och placera den sedan i formen, med en cirka 3 cm hög kant av degen. Nagga botten ett par gånger med en gaffel och bred ut grönsaksblandningen ovanpå. Strö över oregano och häll äggsmeten över. Grädda i 35-40 minuter och servera garnerad med persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.