1 hackad
persilja till garneringGör en hög av mjölet på arbetsytan och rör i en nypa salt. Skapa en brunn i mitten och lägg smöret runt brunnen. Knäck ägget i brunnen och tillsätt ca 3 msk ljummet vatten. Hacka upp alla ingredienser tillsammans så att det blir smulor. Knåda snabbt till en boll, vira in i plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.
1 Värm
ugnen till 180 grader och smörj en pajform, cirka 26 cm i diameter, med smör.
1 Hetta
upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt zucchini och aubergine och stek ett par minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Rör i tomaterna.
1 Blanda
persilja, ost, ägg, crème fraiche och grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver.
1 Kavla
ut degen mellan två ark bakplåtspapper och placera den sedan i formen, med en cirka 3 cm hög kant av degen. Nagga botten ett par gånger med en gaffel och bred ut grönsaksblandningen ovanpå. Strö över oregano och häll äggsmeten över. Grädda i 35-40 minuter och servera garnerad med persilja.
Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Jag gjorde vanliga ”gaffelkakor”, kakor med chokladgömma (ungefär som syltkaka men med en liten chokladnib i istället) och sedan en slags variant av chocolate chip cookies (dvs platta kakor med hackad choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.