Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Klä en pajform med degen och nagga bottnen. Vispa samman äggen med mjölk, salt och peppar. Sätt aluminiumfolie runt kanten och låt formen vila kallt ca 15 minuter
Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Lägg purjolök, paprika, selleri, skalad morot, urkärnad squash i skålen till matberedaren med kniven monterad och mixa till smulor
Ingredienser Portioner. 8 1 rulle kyld pajdeg (à 250 g) 3 ägg 250 g ricottaost 3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost) 1 tsk torkad timjan 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 stora morötter (gärna i olika färger) 2 små zucchini (à ca 250 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Nagga botten ett par gånger med en gaffel och bred ut grönsaksblandningen ovanpå. 1Värm ugnen till 180 grader och smörj en pajform, cirka 26 cm i diameter, med smör. 1Blanda persilja, ost, ägg, crème fraiche och grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. 1Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och placera den sedan i formen, med en cirka 3 cm hög kant av degen. Grädda i 35-40 minuter och servera garnerad med persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.