Jag lagade en grönsakspaj med halloumi och till pajen serverades en grönsallad. Att äta vegetariskt blir allt vanligare och många byter i alla fall ut en måltid i veckan till ett vegetariskt alternativ
Pajdeg. Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd
Ingredienser Portioner. 8 1 rulle kyld pajdeg (à 250 g) 3 ägg 250 g ricottaost 3 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost) 1 tsk torkad timjan 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 stora morötter (gärna i olika färger) 2 små zucchini (à ca 250 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Idag blev det en grönsakspaj där pajdegen var gjord på bovetemjöl och rismjöl. Det är så kul att mixtra med recept och när jag sen lyckas hitta något som både smakar gott och ser gott ut
En smakrik vegetarisk medelhavspaj är perfekt bjudmat. Enkelt och gott. 4 - 6 portioner. PAJDEG. 125 g smör, i bitar 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 3 msk kallt vatten FYLLNING
Idag fick jag en sådan längtan efter paj, så kvällens middag bestod av en krämig matpaj innehållande bland annat rivna morötter, färsk broccoli och italiensk vitlökssalami
Här är en riktigt god paj som innehåller broccoli, zucchini och gul lök. Ändå blir den smakrik, eftersom grönsakerna fräses upp innan själva pajen bakas
4 portioner10SP/portion 60 g flytande margarin150 g cottage cheese 4%2,5 dl vetemjöl0,5 dl grahamsmjöl1 zucchini1 gul lök0,25 solovitlök2 tsk flytande margarin2 tsk timjan1 ask körsbärstomater150 g salladsost 10%2 ägg2 dl mjölk 3%1 tsk salt Så här gör duSätt ugnen på 225°
Grönsakspaj och salladFörr åt vi ofta paj med vanligt vetemjölsskal men sonen var aldrig särskilt förtjust i det och vi insåg ganska snart att det var den torra kanten som han inte gillade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.