Grönsaksgryta med halloumiost
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Grönsaksgryta
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • sambal oelek efter tycke och smak
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • ½ msk bruna senapsfrö
  • 1½ msk garam masala
  • 1 tsk kardemumma kärnor
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 msk tomatpure
  • någon matsked vatten
  • 4 färska tomater
  • 1 paprika valfri färg
  • ½ blomkålshuvud
  • 4-5 dl vatten
  • 1 brk krossade tomater
  • 6 tärningar hackad frusen spenat
  • salt och peppar
  • 1 pkt halloumiost
  • Stek lök, vitlök så det får färg utan att bli bränt.
  • Rör ner ingefäran, alla torra kryddor och tomatpurén, blanda runt och ta i lite vatten så det blir som en kryddpasta.
  • Fräs en stund så kryddorna får ta smak.
  • Tärna alla grönsaker i lagom stora bitar.
  • Häll vatten, krossade tomater och grönsaker i grytan rör runt och låt koka i ca 20 min, tillsätt spenaten de sista 5 minuterna.
  • Skär halloumiost i tärningar och stek i olja så dom får fin färg och severa till grytan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.