Vegetarisk grönsaksgryta. Smaka av med salt och peppar. Blanda med keso i en skål. Mitt försök att föra in vegetariskt på menyn här hemma måste jag säga har gått förvånansvärt bra den senaste tiden
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1/2 purjolök 1 zucchini 1 aubergine 1 morot 2 paprikor (gärna olika färger) 200 g potatis 250 g champinjoner 1 förp krossade tomater (à 400 g) 1 msk tomatpuré 1 dl olivolja 2 dl vatten 2 tsk oregano 2 tsk salt 1 tsk nymalen svartpeppar Tillbehör bröd fetaost ev tzatziki Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Dock tyckte jag det skulle blivit ännu godare med kyckling i, haha, det liksom saknades. P denna grytan serveras med precis vad man vill - jag gjorde pasta (tagliatelle)
Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander. Tillsätt havregrädde och smaka av med salt och peppar
Det är en man tager vad man haver gryta, grönsaker i fokus men med smaksättning av lite kött, något som kan puttra länge om det finns tid eller kort om det är brått och resterna gjordes om till en annan rätt
Resultatet blev den här supergoda grönsaksgrytanmed kokosmjölk och curry. Häromdagen blev jag galet sugen på en god gryta med curry à la kinarestaurang
Rör om och värm upp grytan, smaka av med kryddor efter smak. Rör om i grönsakerna och bryn dem under omrörning ca 10 minut på medelvärme. Låt rätten koka i ca 12 minuter på medelvärme tills pastan är kokt, rör om då och då
Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris och toppa med en klick kesogremolata. Blanda med keso i en skål och tillsätt 1 tsk citronsaft samt salt och peppar
Stek löken tillsammans med kryddorna några minuter och tillsätt sedan morötterna, kokosmjölken, buljongtärningen (och vatten efter behov), linserna och till sist broccolin och blomkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.