Grönsaksgryta med falukorv  						0
gunillablixt.se
gunillablixt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g falukorv med minst 70% kött
  • 12 msk dijonsenap
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 13 dl grönsaks- eller köttbuljong
  • 11 broccoli (eller ett litet blomkålshuvud)
  • purjolök
  • 12 morötter
  • 14 kokta, kalla potatisar
  • 13 tomater
  • 12 msk hackad persiljaSkär falukorven i tjocka skivor och dela varje skiva i 4 delar. Lägg i en skål och vänd runt i senapen. Ansa broccoli och purjolök. Bryt broccolini buketter och skala stjälken. Skär purjon och broccolistjälken i bitar. Skala moroten och skär den i bitar. Koka upp buljongen, lägg i broccoli, morot och purjo. Sänk värmen och låt grönsakerna sjuda tills de är nästan mjuka, ca 10 minuter. Skär potatisen i mindre bitar och tomaterna i klyftor. Hacka persiljan. Lägg i korv och potatis i grytan, höj värmen så att grytan kokar upp och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter. Låt tomatklyftorna sjuda med de sista minuterna. Strö persilja över före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.