Grönsaksfräs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 11 st morot
  • 10,5 st purjolök eller några salladslökar
  • 13-4 stjälkar (selleri)
  • 11 msk olja
  • 10,5 l finstrimlad vit- och rödkål
  • 1 ca 1 dl groddar
  • 1 bladpersilja till garnering
  • 1 soja till servering
  • 12 st vitlöksklyftor 1 st morot 0,5 st purjolök eller några salladslökar 3-4 stjälkar (selleri) 1 msk olja 0,5 l finstrimlad vit- och rödkål ca 1 dl groddar bladpersilja till garnering soja till serveringSkala och hacka vitlöken fint. Skala och skär moroten i fina strimlor. Skiva purjolöken eller salladslöken tunt. Skiva stjälksellerin fint. Fräs vitlöken i fettet, som inte får vara för varmt. Vitlöken bränns lätt och blir då frän. Lägg i alla grönsaker utom groddarna. Fräs på lite högre värme några sekunder. Fräs därefter under lock tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Lägg i groddarna och värm dem. Lägg upp fräset på ett fat. Garnera med bladpersilja. Servera soja till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.