Tzatsiki. Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar
Idag är det återigen Pers tur att dela med sig av ett recept. Just nu har jag mycket gott på lut, så förhoppningsvis kanske jag lyckas inspirera till en och annan stund i köket framöver
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett
Tsatsiki. Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar
En favorit att göra är dock olika grönsaksbiffar som man äter tillsammans med en kall fet sås. Det är verkligen inte ofta som jag lägger upp vegetariska recept, eller i alla fall recept på rätter utan kött
Riv rotsakerna. Vispa ägg, mjöl och mjölk. Blanda ner äggstanningen i rotsakerna. Forma smeten med 2 skedar och lägg i het panna, vänd och sänk värmen så snart de fått fin färg på andra sidan
Dagens veggo, som faktiskt till och med gick hem hos mitt sällskap tillika envis carnivore, blev dessa spröda grönsaksbiffar tillsammans med en färgstark sallad och en hemslagen chilimajonnäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.