11 st
aubergine 1 st röd paprika 1 st rödlök 2 st selleristjälkar 0.5 dl olivolja salt och svartpeppar 2 st vitlöksklyftor 1 msk basilika finhackad 0.5 st körsbärstomater ask 1 msk strösocker 3 msk vitvinsvinäger1 Dela auberginen i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla sellerin fint och finhacka vitlöken.
12 Hetta
upp olja och fräs grönsakerna på hög värme i cirka 10 minuter under omrörning. Tillsätt tomater, basilika, socker och vinäger. Låt allt få ett uppkok och häll upp i en skål att svalna.
13 Servera
ljumma eller kalla med surdegsbröd eller baguette.
Lägg marineradegrönsaker på grillen. Mixa fritt och välj de grönsaker du tycker. Inlägget Marinerade grillade grönsaker dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Här är ett enkelt recept på Mjölksyrade Grönsaker från Finlandssvenska TV-programmet Strömsö. Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer
Marinera i HP-såsen medan du gör iordning grönsakerna. I fredags åt vi en jättegod middag där jag testade att marinera kycklingfiléer i HP-sås (som är en söt-sur sås) och det blev faktiskt riktigt gott
Tänkte tipsa er om väldigt goda och hälsosamma marineradegrönsaker som är ett bra alternativ till den vanliga middagssalladen med gurka, tomat och sallad
Ugnstekta grönsaker. Ugnstekta grönsaker. Grilla eller stek i 3-4 minuter på varje sida. 300 g morötter i 5-7 cm långa stavar. 200 g palsternacka i 5-7 cm långa stavar. 1-2 vitlökar i klyftor. 1-2 gula paprikor i bitar. 2-3 äpplen. 2-3 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
Sedan kommer vi till det bästa med den här rätten - marinaden. Mattias har rökt älghjärtan så jag tog några skivor av det och serverade med marineradegrönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.