Grönkålssoppa med grönkålschips och chili
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 6 grönkålsblad
  • 11 ⁄4 purjolök
  • 16 dl grönsaksbuljong
  • 13 dl vispgrädde
  • 1 salt
  • 1 malen svartpeppar
  • 11 liten grönkål
  • 13 msk kokosolja
  • 11 tsk flingsalt
  • 12 dl crème fraîche
  • 11 tsk chiliflakes
  • 12 krm droppar tabasco eller flytande piri-piri
  • 11 –2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 chiliflakesSå här gör du Skär grönkålen och purjolöken i bitar. Lägg ner bitarna i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och grädden. Koka upp och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar. Grönkålschips: Sätt ugnen på 200 grader. Fördela kålen i längder och skär bort de tjockaste stjälkarna. Smält kokosolja. Lägg kålen på en plåt. Ringla över kokosoljan och vänd kålen i oljan. Tillaga mitt i ugnen i cirka 5–10 minuter tills bladen börjar torka. Vänd runt bladen ett par gånger medan de är i ugnen. Strö över flingsalt. Chili-crème fraîche: Blanda crème fraîche och chiliflakes med tabasco och de finhackade vitlöksklyftorna. Servering: Servera soppan med grönkålschipsen och chili-crème fraîche. Strö över lite extra chiliflakes. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 35

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.