1 chiliflakesSå
här gör du Skär grönkålen och purjolöken i bitar. Lägg ner bitarna i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och grädden. Koka upp och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar. Grönkålschips: Sätt ugnen på 200 grader. Fördela kålen i längder och skär bort de tjockaste stjälkarna. Smält kokosolja. Lägg kålen på en plåt. Ringla över kokosoljan och vänd kålen i oljan. Tillaga mitt i ugnen i cirka 5–10 minuter tills bladen börjar torka. Vänd runt bladen ett par gånger medan de är i ugnen. Strö över flingsalt. Chili-crème fraîche: Blanda crème fraîche och chiliflakes med tabasco och de finhackade vitlöksklyftorna. Servering: Servera soppan med grönkålschipsen och chili-crème fraîche. Strö över lite extra chiliflakes. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 35
Runtom på nätet har jag sett folk som gjort grönkålschips till höger och vänster och tillslut kunde jag inte låta bli att testa, när jag hittade färsk grönkål i affären
salt och svartpeppar. nachochips. Tillbehör gräddfil nachochips koriander. 2 röda chili, skivade. 1 lime, skal och saft. Chili con carne600 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 röda chili, skivade 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk oregano 2 tsk rökt paprikapulver 400 g krossade tomater 400 g färdigkokta svart bönor på burk 2 dl coca cola 4 dl utspädd oxbuljong olja salt och svartpeppar. Avokadosalsa3 ätmogen avokado 1 lime, skal och saft 1 knippe koriander salt och svartpeppar
vi gillar grönkålssoppa här hemma rikt på klorofyll och vitaminer. Len och mild i smaken och fördagen uppimpad med lite vitlöksfräst squach som tuggmotstånd och extra smakbärare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.