Raw grönkålssoppa. Det är en ganska enkel nivå på recepten och det är så klart bra om man är ganska ny med raw, men jag som har o-lagat raw food i snart 7 år, skulle uppskatta lite mer spännande ingredienser och tillagningsmetoder
Grönkålssoppa2 portdrygt 1/2 liter färsk (repad) grönkål. ca 300 g1/2 gul lök2 vitlöksklyftor1-2 msk olivolja1/2 pressad citron1 tsk timjanvitpeppar3 dl vatten/grönsaksbuljong1 1/2 dl grädde/havregräddezest från ca 1/4 av en stor apelsinflingsaltev örtsalt om endast vatten används utan buljongKoka grönkålen 5-10 min. Koka i ca 5-10 min. 1-2 msk olivolja
Ja men ni hör ju själva, det är bara fördelar med att sörpla i sej grönkålssoppa. Vill du hellre göra soppan på frusen grönkål så går det alldeles utmärk det också, du hittar ett gammalt recept på en sådan variant av grönkålssoppa här
Vi drack lite ekologisk äppelmust till det blev riktigt julligt med äppelsmak - grönkål - vörtbröd. vi gillar grönkålssoppa här hemma rikt på klorofyll och vitaminer
Grönkålen är rik på järn, C-vitamin och A-vitamin. Har vaknat upp till ett vitt landskap utanför fönstret de senaste veckorna, om jag fick bestämma så hade det inte behövt komma någon snö
Tillsätt därefetr vatten salt, peppar och buljong, låt småkoka i 20-30 min. Vilken lyx tänker jag, att mitt i staden kunna gå ut och skörda sin egen grönkål i decembersolen
Vi lyckades pimpa fotot så nu ser det mest ut som att solen går upp i vår grönkålssoppa. Vi lyckades pimpa fotot så nu ser det mest ut som att solen går upp i vår grönkålssoppa
3-4 schalottenlökar, skalade och hackade. 3-4 schalottenlökar. Den här soppan blir fantastiskt god. Den mixas helt slät och görs på färsk grönkål tillsammans med smörfräst schalottenlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.