Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 knippen grönkål, grovhackad
  • 12 dl hasselnötter
  • 1100 g parmesanost
  • 1 salt
  • 11 citron, saften av
  • 10,5 dl olivolja
  • 1 salt och peppar
  • 13 knippen grönkål, grovhackad 2 dl hasselnötter 100 g parmesanost salt
  • 1 Dressing1 citron, saften av 0,5 dl olivolja salt och pepparSätt ugnen på 200 grader. Dela nötterna i halvor och rosta på en plåt i ca 20 minuter tills de är gyllene.
  • Blanchera grönkålen. Blanchera är ett tjusigt ord för att koka grönsaker i vatten med salt i ca 1 minut och sedan direkt lägga dem i en skål med vatten och is. Det gör att grönsakerna håller sig krispiga. Sila av och låt torka. Blanda dressingen och häll över grönkålen. Strö över hasselnötterna och hyvla över parmesanosten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.