Lägg den skivade gurkan i salt vatten över natten. 3 l skivade gurkor (slang- eller Västeråsgurka). Ta upp gurkan och låt den rinna av på en ren handduk
Att få längta lite efter den där galet goda, saftiga och möra steken som skivats upp, dränkt i skysås som blir så där himmelsk god och mustig så den lätt kan ätas med sked
Blanda ingredienserna till majonnäsen medan kycklingen står i ugnen, smaka av med salt och peppar. Servera med glasnudelsallad, picklad fänkål med chili och lite soja vid
Inlagd gurka är en favorit och en gång när jag reste i jobbet i Polen så fick jag själv förklara i köket att jag ville ha en förrätt bestående av Polsk traditionell mjölksyrad gurka med smetana, rysk kaviar och honung
Blanchera dem som hastigast (30s), spola sedan med kallt vatten. Den här rätten kräver att man verkligen gillar bittermelon, den minimala tillagningen gör att det blir mycket beskt men å andra sidan så blir färgen vackert ljusgrön och melonskivorna härligt krispiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.