Grönkålschips – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 11-2 msk olivolja
  • 11/2 dl vita och/eller svarta sesamfrön
  • 13 ark nori (sjögräs)
  • 11 msk flingsaltFör att göra furikake: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Låt svalna. Bryt sönder nori-arken till mindre bitar och kör dem sedan i en matberedare till små smulor. Tillsätt saltet och kör i ytterligare några sekunder. Rör ihop med sesamfröna.
  • 1 Värm ugnen till150 grader.
  • 1 Skölj grönkålen och skär bort den grova mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över olivoljan och massera in den så att bladen täckts med olja.
  • 1 Lägg ut bladen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta bladen i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter eller tills de blir krispiga. Rör om bladen efter halva tiden och se upp att de inte bränns. Blanda försiktigt med furikake-blandningen och servera direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.