11 msk
flingsaltFör att göra furikake: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Låt svalna. Bryt sönder nori-arken till mindre bitar och kör dem sedan i en matberedare till små smulor. Tillsätt saltet och kör i ytterligare några sekunder. Rör ihop med sesamfröna.
1 Värm
ugnen till150 grader.
1 Skölj
grönkålen och skär bort den grova mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över olivoljan och massera in den så att bladen täckts med olja.
1 Lägg
ut bladen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta bladen i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter eller tills de blir krispiga. Rör om bladen efter halva tiden och se upp att de inte bränns. Blanda försiktigt med furikake-blandningen och servera direkt.
Låt oliverna rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tvätta citronen och skala med potatisskalare utan att det vita innerskalet följer med
Riv grönkålen och lägg bladen på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta i ugnen på 150 grader i 15 min (bladen ska mörkna något och kännas krispiga)
Recept från bästaste Lisen Sundgren>. Tjoffa in i ugnen i ca 15 minuter – det kan ta längre tid i vissa ugnar att få dem krispiga. Tjoff in i ugnen i en kvart på 125g – klart att avnjutas
Grädda mitt i ugnen på 175 grader, i 10–15 minuter eller tills chipsen är krispiga. Klar. 1. Riv av stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.