Grönkål i potatis
Leva sunt
Leva sunt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kött
  • 600 g hel oxfilé eller kalvfilé (kan bytas mot viltfilé)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • flingsalt (valfritt)
  • Rödlökssås
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk röd vinäger
  • 1½ dl rödvin
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 50 g smör i tärningar
  • salt, peppar
  • Svampduxelle
  • ½ gul lök
  • 1 klyfta(or) vitlök, gärna färsk
  • 200 g svamp t ex skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl portvin, vitt eller rött
  • 2-3 krm salt
  • Grönkålspotatis
  • 8 medelstora potatisar (ca 800 g)
  • rapsolja
  • 100 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 50 g blåmögelost
  • 3 msk crème fraiche, 34%
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.