Toppa med örter av något slag. Gnid in den krossade vitlöken på degen. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter. 1 krossad vitlöksklyfta
Vita bönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Smaka av med salt och peppar. Skölj av kikärtorna och bönorna, häll ner dom i bunken och blanda runt. 1 burk kikärtor1 burk bönor0,5 dl hackad fryst eller färsk persilja3 vitlöksklyftor, finhackadesalt,peppar1 dl olivolja1 msk äppelcider vinäger Finhacka vitlöksklyforna och lägg dom i en stor bunke tillsammans med olivoljan, vinäger och persiljan. 1 burk bönor. 3 vitlöksklyftor
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. 2 vitlöksklyftor, hackade. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar. 2 vitlöksklyftor
I denna rätt är det de grönabönorna som får dominera och man har ett litet tillskott av fläskkött. Börja med att skära löken i tunna klyftor, skär purjolöken i tunna ringar, skala och finhacka ingefäran och finstrimla chilin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.