Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssalladmed rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Tillsätt majonnäs och tranbär och toppa sedan med rostade nötter och några flertranbär. Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är den en njutning för ögat, men också för magen
En grön sås till pasta. Toppa mednötter, riven parmesan & grovmalen svartpeppar. Pastasåsen har jag kokat ihop med bladspenat, basilika, kycklingbuljong &Â cremé fraiche
Vad sägs om en härlig filodegspaj medgrönkål och cheddar. grönkålen i mindre bitar och lägg. Förra veckan fick jag hem ett juligt kit från Hälsans Kök, med ingredienser till flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
Och det hoppas jag kunna inspirera till med mitt gröna julbord. Grön jul syftar så klart på en vegetarisk jul men även på färre julklappar, försvarbar konsumtion och återanvändning av julpynt istället för att hela tiden köpa nytt och konsumera utan eftertanke
mixa sönder dem tillsammans medgrönsaksbuljongen och häll ner i kastrullen. Rostade grönsaker, fetaostkräm, ärtskott, kronärtskocka, stora oliver, körsbärstomater och fantastiskt surdegsbröd
Som andra recept för Hälsans Kök är Chèvregratinerad Rödkål med a la Bacon. Och det händer något med kålen när den får gratineras i ugnen tillsammans med ost
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Idag blev det mellanstora röda och gröna chokladcupcakes med vaniljsmörkfrämsfrosting. Tillsätt sedan mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.