Grön ärtsoppa med solrostopping
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 16 dl vatten
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 1700 g gröna ärtor
  • 10.5 st citron, saften
  • 1 Salt, svartpeppar & lite sambal oelek
  • 11 dl solroskärnor
  • 11 msk ört, torkad ex. basilika/persilja/oregano
  • 175 g fetaostSkala lök och vitlök. Hacka grovt (ska mixas sen). Hetta upp en kastrull med olja, fräs lök och vitlök på medelvärme till den mjuknat. Tillsätt vatten och buljongtärning. Häll i ärtorna. Låt puttra på svag värme i 10 min. Mixa till helt slät soppa. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och sambal oelek Gör topping:
  • Rosta solroskärnorna i torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda i örtkrydda. Salta och peppra. Servera med soppa, fetaost och gärna något bröd. Gör vegansk? Servera med vegansk fetaost eller annat alternativ till ost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.