Vispat gräslökssmör. Vrid stjälken av kronärtskockorna. när man river följer de grova trådarna med. Skär citronen i skivor och lägg där stjälken suttit, bind fast med hjälp av bindgarn
Grillade kräftor med brynt gräslökssmör och pepparrotschili 2-4 port. Rostbiffsallad från Paradiset… Grillade kräftor med brynt gräslökssmör och pepparrotschili 2-4 port
Fräs de rensade kantarellerna i lite smör och ställ dem åt sidan med en aluminiumfolie över. Salta fiskfiléerna lätt, vänd dem i ströbrödet och stek dem sakta i smör på medelvärme hellre mindre än mer, ett par minuter på varje sida
Vänd sedan på dem och klicka ut 0,5 msk gräslökssmör på varje svamp, grilla 2 minuter till. En av medlemmarna i laget ”Grillgrabbarna” Birger Söderström är denna veckans intervjuoffer
Jag började med ett lager av gräslökssmör. Gräslökssmöret blandar du lätt ihop med bara smör, salt och gräslök efter smak (och är ju jättegott på macka eller till potatisen
Vi har ätit grillat med gräslökssmör till och en nöjd Tommy slickade ut smörskålen. Mellan jobb och andra måsten så gör vi just nu allt vi kan för att ta till vara på sommaren, det är inte särskilt svårt alls egentligen, men blir emellanåt ganska intensivt
Kör smöret i matberedaren tills det är smidigt. Tillsätt gräslök och citron och rör om ordentligt. Forma till en avlång rulle, linda in i plastfilm och låt vila svalt några timmar
Apelsin och gräslökssmör. Börja med smöret. Låt smöret mjukna lite i rumstemperaratur. Lägg det i en liten skål och rör med en träslev tills det blir krämigt
Servera med fläskkarré, tomat och kokt blomkål med skirat gräslökssmör. Semestern till ända Det här blir den sista middagen från stugan, för den här gången
Ingredienser Gräslök (ungefär 1/5 dl när du klippt ner det 1 avokado 1/5 tesked Himalyasalt eller 1-2 teskedar örtsalt Så här gör du Klipp ner gräslöken i ungefär 0,5 centimeter stora bitar Skala en avokado
Jag är verkligen inget köttfreak, men det finns kött och så finns det kött. Om jag inte använder kött i malen form som jag gärna gör (färs är en av mina absoluta favoritråvaror) så tar jag gärna en bit entrècôte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.