Gräddtårta med vaniljkräm och sylt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 12 dl socker
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 11 dl potatismjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker – eller vaniljextrakt
  • 1 Rivet skal av en lime
  • 11 dl hett vatten
  • 14 msk socker
  • 11,5 msk potatismjöl
  • 14,5 dl mjölk
  • 12 msk vaniljsocker eller vaniljextrakt
  • 11 l vispgrädde
  • 12 l jordgubbar
  • 1 Jordgubbssylt
  • 13 st lime
  • 1 Ströbröd och smör till formen
  • 1 Ätbara dekorationer, t.ex. torkade jordgubbar, guldkulor, blad
  • 1 Florsocker
  • 1 Tårtbotten (gör dubbel sats)2 st ägg 2 dl socker 1,5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker – eller vaniljextrakt Rivet skal av en lime 1 dl hett vatten
  • 1 Vaniljkräm2 st ägg 4 msk socker 1,5 msk potatismjöl 4,5 dl mjölk 2 msk vaniljsocker eller vaniljextrakt
  • 1 Fyllning och dekoration1 l vispgrädde 2 l jordgubbar Jordgubbssylt 3 st lime
  • 1 Övrigt Ströbröd och smör till formen Ätbara dekorationer, t.ex. torkade jordgubbar, guldkulor, blad FlorsockerTårtbottnar
  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175).
  • Smörj och bröa formarna.
  • Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser (ej vaniljextrakt om du använder flytande).
  • Rör ner det torra i äggsmeten – obs – vänd runt – vispa inte! Tillsätt vattnet.
  • Häll upp i formar och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Vaniljkräm
  • Blanda alla ingredienser utom vaniljen. Koka upp under vispning ihop till en kräm. Kyl genom att vispa krämen med skålen nedsänkt i vattenbad. Tillsätt vanilj.
  • Blanda sylten (jordgubb- eller smultronsylt) med hackade jordgubbar, skalet av en lime samt litet av saften. Skär bottnarna och lägg dem med vaniljkräm och sylt om vart annat. Garnering
  • Vispa all grädde och spritsa kanter på tårtan. Spritsa ovandelen med grädde. Dekorera med jordgubbar, strössel (torkade jordgubbar, guldkulor, blad).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.