Börja med att skiva kålen och purjolöken. Jag körde ett säkert kort och gräddstuvade den i stekpannan. Jag har faktiskt aldrig tillagat savoykål förut så jag bestämde mig för att plockat ett (ett
För att få lite mer påskkänsla här hemma köpte jag med mig två påskliljor, längtar tills blommorna slår ut, då blir det lite mer blombilder, har ju en förkärlek för att fota blommor
Fräs savoykålen snabbt i smör. Detta är en snygg tallrik med olika texturer. Innehåller få ingredienser för att varje råvara ska komma fram och just därför är det extra viktigt med god kvalité rakt igenom
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
½ huvud savoykål. Det började med att jag satt och bläddrade i Systembolagets tidning "Bolaget". Blandningen av savoykål och blomkålscrème var fantastisk
Skala potatisen och skär den i 2-3 centimeters kuber. Skär purjon i 1 centimeters skivor. Fräs smöret i en kastrull och rör ned potatisen, salta och peppra
Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fin i baconfettet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.