Gräddig julgryta med Sojabitar & Färska Champinjoner. Den här gräddiga julgrytan är en perfekt julrätt som den är som huvudattraktion på middagsbordet eller som en del av ett större julbord
servera med ris, pressad potatis eller potatismos. Gnugga champinjonerna rena och tärna dem. Låt den mjukna på låg temperatur och ha sedan ner champinjoner och vitlök
Skala steklöken, men behåll den hel, fin hacka vitlöken och dela champinjonerna i mindre bitar. Tillsätt finhackad rosmarin, champinjoner, salt och grytbitar och höj värmen något
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Skiva champinjoner. Skär laxen i mindre bitar och lägg i soppan tillsammans med broccolibitarna. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök svarta linser och låt fräsa i någon minut
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
med bönorns. Krydda med en tsk buljongpulver, salt och peppar. Servera med pastan. 2/3 purjolök (funkar även med 1 gul lök). 2/3 purjolök (funkar även med
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.