Blanda om med en sked igen och mixa ännu en gång. 250 gram lax. Tärna under tiden laxen i 1,5 x 1,5 cm stora kuber, hacka purjolöken, skala och skiva vitlöksklyftan tunt, skär broccolin i mindre buketter, skala och grovriv moroten. Låt puttra under lock på medelvärme i cirka 10 minuter. Häll av allt kokvatten till en skål, men spara ungefär 0,5 dl och häll över tillsammans med allt kokat till en mixer. 250 gram lax
Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Gillar man inte såsen kan man alltid äta grönsaker och sallad till och ändå bli mätt och nöjd. Tärna laxen och lägg ner, rör försiktigt och låt laxen svettas lite
Skär laxen i mindre bitar och lägg i soppan tillsammans med broccolibitarna. Lax innehåller en bra blandning av protein och nyttigt, s k omättat fett, som ger bra mättnadskänsla, förbättrar relationen mellan bra och dåligt kolesterol och delvis ökar fettförbränningen i kroppen
Här är exempelvis en laxrätt som går snabbt att svänga ihop, och sen sköter den sig i ugnen själv så man kan njuta av sin fredagskväll tillsammans med nära och kära istället för att spendera den i köket
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Äts med potatis. Tina laxfiléerna om de är frysta. Smöra en ugnsfast form, lägg laxen i formen. Blanda alla ingredienser till såsen, slå såsen över fisken, sätt formen mitt i ugnen och grädda i ca 25 minuter eller tills laxfiléerna är klara och såsen fått färg. 3-4 laxfiléer á 125 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.