Grönpepparfilé med hasselbackspotatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 125 g smör, till stekning
  • 11 msk grönpeppar, mald
  • 12 krm salt
  • 12 krm vitpeppar
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 msk mjukost, naturell
  • 12 tsk kalvfond
  • 11 msk soja
  • 11 klyfta vitlök
  • 12 msk persilja, färsk
  • 18 potatisar, medelstora
  • 150 g smör, extra saltat
  • 12 krm vitlökssalt
  • 12 krm lökpulver
  • 11 msk persilja, färsk
  • 12 msk ströbröd
  • 1 Grönpepparfilé800 g fläskfilé 25 g smör, till stekning 1 msk grönpeppar, mald 2 krm salt 2 krm vitpeppar 3 dl vispgrädde 1 msk mjukost, naturell 2 tsk kalvfond 1 msk soja 1 klyfta vitlök 2 msk persilja, färsk
  • 1 Hasselbackspotatis8 potatisar, medelstora 50 g smör, extra saltat 2 krm vitlökssalt 2 krm lökpulver 2 krm salt 1 msk persilja, färsk 2 msk ströbrödGrönpepparfilé
  • Putsa filén och skär den i skivor på cirka 2 cm. Bryn köttet i smöret så att det får en fin stekyta på båda sidor. Pudra över grönpeppar och övriga kryddor.
 Häll på grädden, rör i mjukost, fond och soja och pressa därefter ned vitlöksklyftan. Låt puttra sakta i cirka 20 minuter. Toppa sedan med persilja vid servering. Hasselbackspotatis
  • Skölj potatisarna och skär skåror, cirka 2 mm, nästan igenom dem.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
 Smält smöret, blanda ner kryddorna och finhacka ner persiljan. Pensla potatisarna med smörblandningen, strö över ströbrödet och stek i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter, beroende på ugn. När potatisarna är gyllene och skivorna delat på sig kan man känna på dem med en potatissticka så att de är genomstekta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.