1 salt
och vitpeppar Gör först grönkålschipsen genom att sätta ugnen på 200 grader. Bred ut två nävar hackad grönkål (resten används i soppan) på en bakplåt med bakplåtspapper. Droppa på oljan och blanda runt. Strö på salt och sätt in i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på plåten.
1 Skala
och finhacka lök och vitlök. Lägg lök, vitlök, grönkål, vatten och buljongtärning i en kastrull. Låt koka ihop under 10 minuter.
1 Mixa
soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde, salt och peppar. Koka försiktigt upp och ta sedan soppan från spisen. Toppa med grönkålschips.
Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt
Det här säger Lisa Lemke själv om sitt recept på kycklingsoppa med dragon. Allt beror på exakt hur långt nere vid fotknölarna som humöret befinner sig …” Recept
Salta försiktigt med havssalt. 1. Sätt ugnen på 100 grader. 2. Skölj grönkålen och dra bladen från stjälken, lägg i en ugnsfast form och ringla olivolja över grönkålen
Smaka av med salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g hackad fryst grönkål 4 ägg 9 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 dl hackad färsk gräslök ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 160 g grovt brödBörja med att koka äggen ca 7 min. 1Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen
Rör ihop med sesamfröna. Ringla över olivoljan och massera in den så att bladen täckts med olja. Blanda försiktigt med furikake-blandningen och servera direkt
Riv grönkålen och lägg bladen på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta i ugnen på 150 grader i 15 min (bladen ska mörkna något och kännas krispiga)
Blanda olja, honung och gegga in bladen med det. Recept från bästaste Lisen Sundgren>. En riktig svensk Superfood är grönkålen fylld med c-vitamin, kalcium, a-vitamin,e-vitamin, B9-folsyra, B6, kalium, magnesium, järn, pektin och antioxidanter. Du behöver ca 1,5 liter grönkål, 3msk ekologisk olja (vi hade olivolja men det går ju bra med raps också), 3tsk ekologisk flytande honung (vår är smaksatt med lavendel), ekologisk havssalt efter smak, 2tsk ekologisk chilipulver. Tjoffa in i ugnen i ca 15 minuter – det kan ta längre tid i vissa ugnar att få dem krispiga. Tjoff in i ugnen i en kvart på 125g – klart att avnjutas
Grädda mitt i ugnen på 175 grader, i 10–15 minuter eller tills chipsen är krispiga. Klar. 1. Riv av stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Grönkål har många hälsofördelar och innehåller massvis med vitaminer, mineraler och aminosyror
Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.