Grönkålssoppa med grönkålschips
 – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 225 g färsk hackad grönkål i påse

  • 18 dl vatten
  • 11/2 tsk olivolja

  • 11 gul lök

  • 11 buljongtärning, kyckling eller höns (grönsaks)
  • 11/2 dl grädde

  • 1 salt och vitpeppar
Gör först grönkålschipsen genom att sätta ugnen på 200 grader. Bred ut två nävar hackad grönkål (resten används i soppan) på en bakplåt med bakplåtspapper. Droppa på oljan och blanda runt. Strö på salt och sätt in i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på plåten.

  • 1 Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lök, vitlök, grönkål, vatten och buljongtärning i en kastrull. Låt koka ihop under 10 minuter.

  • 1 Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde, salt och peppar.
 Koka försiktigt upp och ta sedan soppan från spisen. Toppa med grönkålschips.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.