Att ha i linser tycker jag är ett bra sätt att få lasagnen lite mer matig och proteinrik. Idag var det en zucchinioch en squash som höll på att bli gamla, så Niklas gjorde en lasagne utifrån det
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. Lägg på tre lasagneplattor. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnenmedzucchini, ajvar och fetaost. I denna lasagnevariant ingår det ingen traditionell ostsås, utan den ersätts med en röra gjord på crème fraiche, ajvar och riven ost, vilket gör att man slipper skrubba såsgrytan (helt perfekt för mig som tycker det är supertråkigt att diska
Fortsätt varva ricottablandning, kyckling, pastaplattor och ostsås tills formen är fylld. Gillar du kryddig smak så använd kryddor som du gillar, i den här lasagnen är det salt och peppar som gäller
Den här currypastan används till curry på kyckling, fisk, skaldjur och fläsk. Sockerärtor eller zucchini i skivor kokar på lite kortare tid och snabbast går frusna gröna ärtor
Skär kycklingen, paprikorna ochzucchinin i bitar och hacka löken. Rör ner linsernaoch vattnet som är kvar efter kokningen och smaka av med salt och peppar
På med ett till lager lasagneplattor, vitsås, kyckling, tomatsås och riven ost. Lägg på lasagneplattor, kycklingröra, tomatsås (körde en ekologisk med basilika) och riven prästost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.