Grönare jul med Hälsans Kök! Baka en julig kavring eller gör en underbar filodegspaj
Matmammans Julblogg
Matmammans Julblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 grader
  • 8 portioner PAJSKAL:
  • 250 gram filodeg
  • 70 gram smält smör
  • 200 gram grönkål
  • 4 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor
  • lök
  • vitlök
  • 1 pkt Färs från Hälsans Kök
  • 1 pkt Tärningar á la Bacon från
  • smör och rapsolja till stekning
  • rapsolja
  • stek
  • 200 gram cheddarost
  • 3 st stora ägg
  • 4 dl mellangrädde
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • cm i diameter, med bakplåtspapper,
  • 600 gram filmjölk eller yoghurt
  • filmjölk
  • 200 gram mörk sirap
  • sirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 30 gram nyponskalsmjöl
  • 50 gram mandelmjöl
  • 250 gram bovetemjöl
  • bovetemjöl
  • 20 gram fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen pomerans (ca 1 litet skal)
  • 2 msk torkade tranbär
  • 45-50 minuter Låt sedan svalna helt under bakduk,
  • RÖDBETSSALLAD
  • 2 stora rödbetor, ca 300 gram
  • 1/2 äpple
  • 1/2 msk ättiksprit
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 40-50 minuter eller tills de är
  • 0,5-1 centimeterstora tärningar och

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.