600 g
bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor
12
rödlökar
11 dl
olivolja
12 klyftor
vitlök
10,5 krm
salt
10,5 krm
vitpepparRensa bönorna. Koka upp en kastrull med väl saltat vatten. Skala och hacka lök samt vitlök. Fräs i olivolja några minuter i en stor panna eller wok. Koka under tiden bönorna i 4 minuter. Ta upp dem och blanda med löken. Smaka av med salt och vitpeppar.
Hon bjöd på parmesangratinerad zucchini, aubergine och tomat med kycklingfile. Jag har infört att alla i familjen får välja mat varsin dag och då också laga den eller hjälpa till, beroende på ålder
Pensla grönsakerna medolivoljaoch grilla dem så att de får fin färg och blir mjuka, salta. Lägg upp grönsaker och det övriga på ett fat, strö över lite flingsalt och ringla en olivolja för smaksättning
Hur som helst så smakar dessa kryddiga, afrikanska bönor supergott tillsammans med fluffigt basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Blanda ned resterande yoghurt och ev det gröna pulvret, och blanda väl. Om du vill ha den lite tjockare och krämigare är det därför bättre att bara mixa med lite av yoghurten först och röra ned resen i efterhand
Blanda olivolja, vinäger, de strimlade tomaterna och den stekta vitlöken medbönorna. Vita bönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia)
Börja med någon sked olivolja sätt igång matbredaren. Sältan och umamismaken från kapris ochgröna oliver gifter sig kanonfint med skivad tomat på en skiva danskt rågbröd
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött ocholivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.