2-3 msk
vetemjöl lite vatten eller steksky 3 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2-3 tsk kinesisk soja 1-2 msk kalvfond 1-2 msk svartvinbärsgelé salt och malen vitpeppar vitvinsvinäger
Har du lagat detta receptet. Har du lagat detta receptet. Ingredienser. 2 st schalottenlökar. 1,5 msk peppar *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda
En perfekt lunch. Till 1 pers gör i en lite mindre stekpanna. Till 2 pers gör en stor och dela. 1 pers. Riv 3-4 potatisar (ber på storlek) på grövsta på rivjärnet
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
1 schalottenlök 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar. 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.