Gräddkokt Savoykål
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 0,5 huvud Savoykål, ca 500-600 gram
  • 150 gram smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 14 dl vatten
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 12,5 dl grädde
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 10,5 tsk sockerDela Savoykålshuvudet i två delar. Skär bort rotfästet. Skölj bort ev. grus. Dela kålen i klyftor. Strimla klyftorna och lägg i en stor kastrull. Tillsätt smör och fräs kålen någon minut under omrörning. Tillsätt mjöl och rör runt. Sedan vatten, rör runt och koka upp. Låt Savoykålen puttre på låg värme i 10 minuter under lock. Tillsätt buljongtärning, grädde, salt, peppar samt socker. Koka upp och smaka av med ev. mer salt, peppar samt socker. Den gräddkokta Savoykålen är klar att servera.

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Ta mindre grädde så blir den nyttigare och mindre lös. Köp färdigskriven kål :)

Logga in eller Registrera för att kommentera.