10,5 tsk
sockerDela Savoykålshuvudet i två delar. Skär bort rotfästet. Skölj bort ev. grus. Dela kålen i klyftor. Strimla klyftorna och lägg i en stor kastrull. Tillsätt smör och fräs kålen någon minut under omrörning. Tillsätt mjöl och rör runt. Sedan vatten, rör runt och koka upp. Låt Savoykålen puttre på låg värme i 10 minuter under lock. Tillsätt buljongtärning, grädde, salt, peppar samt socker. Koka upp och smaka av med ev. mer salt, peppar samt socker. Den gräddkokta Savoykålen är klar att servera.
Gräddkoktsavoykål. Ja det blir savoykål idag igen, men hallå. Strimla savoykålen. 1/2 savoykålshuvud. Panerad laxfile med gräddkoktsavoykål 10 propoints 2 portioner. 1/2 savoykålshuvud
½ huvud savoykål. Blandningen av savoykål och blomkålscrème var fantastisk. ½ huvud savoykål. Ta bort de grövsta bladen av savoykålen och skär den (med den innersta grövre rotdelen kvar) i 8 klyftor
tacoköttfärsen från igår savoykål. Koka ris i en kastrull och savoykålen i en annan kastrull. ) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen
Gräddkokt vitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Efter att nästan hela sommaren ätit olika varianter av färskpotatis är det extra gott med just gräddkokt kål till exempelvis grillat och det passar bara inte till grillat utan en klassisker är ju stekta korvar, pannbiff och mycket mera
t strimlad savoykål. Savoykål med ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Vad är det för en dag. Jo det är mitt namns födelsedag, grattis till alla med namnet Victoria. Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
Kommentarer
manuela-2
Ta mindre grädde så blir den nyttigare och mindre lös. Köp färdigskriven kål :)
Logga in eller Registrera för att kommentera.