Blanda fyst broccolioch blomkål med den smaksatta crème fraichen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Blomkål ochbroccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. 1salt och peppar. 14 st korv. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter. 12 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. 13 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv
Hacka rödlöken och vitlöken. Koka grönsakerna så de blir lagom mjuka, spola av och låt rinna av. Hetta upp olja i en wok och woka sedan först lök, vitlök, chilipulver och sichuanpepparsalt tills deras doft stiger tydligt ur woken
Det här är en gräddig pastarätt med kycklingbacon, broccoli, spenat, basilika, salt och peppar. Kan ju faktiskt klappa mig på axeln med att Joshua ville äta mera av denna och önskade den som rätt om och om igen (lunch, middag, lunch)
Häll över till en ugnssäker form tillsammans med grädde, tomatpuré, tomatkross, kokt pasta ochbroccolibuketter, krydda med salt, peppar, oregano, cayenne och rör om ordentligt i formen
Serverade blomkålen isärplockad med smöret, tomater och stekt kryddkorv av god kvalitet. Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.