Gott & superenkelt dinkelbröd
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 15 dl dinkelmjöl
  • 11 dl linfrö
  • 11 dl torkad frukt
  • 11 dl grovt hackade nötter
  • 12 tsk bikarbonat
  • 14 dl yoghurt
  • 11 rivet äpple
  • 13 msk honung
  • 1 Salt
  • 12 dl havregryn 5 dl dinkelmjöl 1 dl linfrö 1 dl torkad frukt 1 dl grovt hackade nötter 2 tsk bikarbonat 4 dl yoghurt 1 rivet äpple 3 msk honung SaltSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner yoghurten, det rivna äpplet och honungen. Blanda om ordentligt. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en formbrödsform och klicka ner smeten. Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timme och 20 minuter. Kontrollera med en sticka att det är klart. "Torkad frukt" kan vara russin, aprikoser, fikon etc. Men, kan också vara t.ex. soltorkade tomater! Vad gäller nötter så funkar det mesta: paranötter, cashew, hasselnötter, jordnötter (inte saltade!), valnötter... Det funkar bra att köra med mörk sirap istället för honung om man vill det.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.