Oumph blir riktigt gott om det marineras först innan tillagning. Den här pizzabotten är naturligt glutenfri, brödig och soft med bra smak, den är ”lagom tjock” (inte tunn och inte tjock)
Det låter kanske lite märkligt, men resultatet blev riktigt gott. Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens
Jag kände för att göra något stordådigt och valde att göra degen på dinkelmjöl, sedan slängde jag ihop en god tomatsås och fyllde pizzan med alla slags toppingalternativ jag kände sug efter för stunden
Den räcker gott och väl till två personer. Den färdiga glutenfria pizzabotten som låg i kyldisken var jag alltså bara tvungen att testa, och den fick med beröm godkänt
Soltorkade tomaterRucolaRinglad honung Chevré ostGorgonzola Olivolja Lufttorkad skinkaDet blev så salt och gott, och honungen gjorde så det blev lite sött även☺️ ja mumsigt värre
Börja med pizzabotten. Under tiden fräs blandfärs med vitlök och rosmarin i lite olja. Täck en bakplåt med bakpapper och bredd ut pizzadegen till 1 cm tjock cirkeln. Dela tomater i mitten, blanda med olivolja, salt och oregano och rosta i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.