En härlig vårdag som denna så måste även vi LCHF. Det recept vi nu kommit fram är en blandning av andra vi sett på bloggar, det här blir frasigt och bra
Men du kan även använda dig av det rivna skalet från en halv färsk). Den görs ofta på persilja citronskal och vitlök och serveras gärna till osso buco milanese
Rör om ordentligt så att färsen fördelar sig i tomatsåsen. Smält margarin/smör i en kastrull/stekpanna och stek löken och moroten mjuk på låg värme utan att de tar färg
Jag har inte bara stiliserademedelklassdrömmar om hösten utan även gott om matidéer, clafoutis med mindre socker, ostkaka med kryddäpplen, ugnsbakad frukt med nöt-och frökrisp, svamplasagne utan pasta, ugnsbakade hela rotfrukter, stora, trygga, varma nordiska smaker som mättar i kylan
Använd helst en degblandare men det går även bra att blanda i en bunke och sedan knåda för hand. Det finns några glutenfria mjölblandningar nu förtiden utan vetestärkelse, men jag föredrar att lära känna de olika ingredienserna med deras unika egenskaper och vad de gör fördegen
Någon gång, förhoppningsvis om många, många år, hoppas jag få ärva denna lilla skatt. Späd eventuellt med lite mjölk om stuvningen är för fast för din smak
Jag tycker den ska vara riktigt krämig och absolut inte flottig och smörig, stavarna ska vara handskurna och ansovisfiléerna får gärna ligga för sig själv i ett hörn
Koka ris och skär upp färska grönsaker undertiden. Hoppas det smakar bra. Jag serveradeden här quornsåsen med jasminris, rödkålssallad med senapsdressing, lite paprika och färskt bröd som pappa köpt med hem
Detta var verkligen en glad upptäckt då man inte behöver steka så många, man kan få plats med två åt gången på stekjärnet plus att de måste ligga på ett tag för att bli färdiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.