Godaste vegetariska lasagnen med medelhavssmaker
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vegetarisk lasagne med Medelhavssmaker, 4 pers
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 stjälk blekselleri eller motsvarande mängd rotselleri, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krosstomat (helst Muttis eller annan av hög kvalitet)
  • 2 msk rött vin
  • 1 skvätt koncentrerad grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 9 dl röd mjölk (eller mjölk + grädde)
  • 1 dl idealmjöl
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • färskriven muskotnöt
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1 aubergine 10 champinjoner 1 burk kronärtskockshjärtan
  • till pensling: 2 msk olivolja + 1 skalad och riven vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 liten burk soltorkade tomater (jag tog egna halvtorkade från frysen), finhackade
  • 1 påse bladspenat
  • 1 dl svarta urkärnade kalamataoliver, hackade
  • oregano
  • färsk basilika
  • 300 g färska lasagenplattor
  • 1 paket mozzarella
  • 1 dl färskriven parmesanost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.