Receptet är hämtat ur min senaste bok ”Bakglädje och LCHF – Njutning utansockerochmjöl. När jag började använda Miracle Noodles produkter så insåg jag att jag faktiskt inte behövde vara utan efterrätten till jul
Socker, mjölkoch glutenfritt. Det vore gott sa Sixten och såg på mig med sina stora bruna ögon. Det är alltså bullarna som är helt mejerifria, smör brukar oftast ses som mejerifritt då det innehåller väldigt lite kassein (mjölkprotein), men för helt mejerifritt är det nog bäst att ta stel, smaklös kokosolja, men det kommer ju såklart inte ge den smöriga smaken
för länge i ugnen, det gör även den godaste kakan torr och tråkig. Att baka mjölochsockerfritt är inte helt lätt, dels för att jag oftast får experimentera en hel del i köket på grund av att jag inte bara kan planka ett "vanligt" recept rakt av utan det krävs en del justeringar innan det blir som jag har tänkt mig plus att det är en djungel där ute av diverse produkter, bra och mindre bra och därför måste jag alltid läsa på om det är något för mig att använda
Det är inte lätt det här med olika mjölsorter när man ska baka LCHF-bröd och sånt. Förresten, den nya tidningen är som vanligt hur intressant och läsvärd som helst
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjölochsocker. Vispa ihop ägg ochkokossocker. Kakan smakar nästan likadant som traditionella kärleksmums, trots att de inte innehåller vanligt mjöl eller socker
Jag har fått önskemål om att göra bakverk utanvetemjöloch eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
jag är så van vid att allt är styrt av lagar & regler, debet & kredit och nu ska man över till en avdelning som de själva säger är "flummig" och där inget är fel utan allt kan vara rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.