Vi serverade den underbara såsen tillsammans med pasta och rivna morötter. Vi brukar i vanliga fall inte kunna gå på sådana tillställningar, på grund av min doftastma, men klosterkyrkan är stor (och dragig) så att det borde gå hyfsat för mig att vistas där utan att få allt för mycket andningssvårigheter
Under tiden som middagsfunderingarna och middagen växte fram så kom vi fram till att det bästa sättet att fixa till det hela var förmodligen att göra en pesto av basilikan och sedan servera den tillpastan, tillsammans med osten och tomaterna
Många räknar pasta som vardagsmat och jag är beredd att hålla med men ibland kan man lyxa tillpastan lite extra och helt plötsligt så känns rätten helt rätt t
Jag fick dessutom använda min fina nya buffetgryta tillpastan så det var extra roligt =). Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås tillpasta
Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg. Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost
Rör tills allt har blivit en fin sås. Lägg pasta i en ungsfast form, lägg kycklingröran ovanpå. Börja med att koka pasta, satsa gärna på en finare sort som kokas cirka 15 minuter. Värm sakta under omrörning tills den kokar, häll i 2 dl ost. 400 g pasta
Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.