Gör helst laxpuddingen dagen innan den ska ätas om du har möjlighet. Tag ut ur ugnen och servera medskirat smör, en citronklyfta och en dillkvist, timjan eller några ärtskott
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Servera laxpuddingen, salladen och skirat smör. Smörj en ugnsform med resterande smör. skirat smör. Vispa ägg och gräddmjölk till en jämn äggstanning och smaksätt med salt och peppar
Bottna en smord eldfast form med hälften av löken. Täck med potatis, lax och hackad dill. Lägg därefter ett nytt lager med lök, potatis, lax, dill och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.