Skölj, kärna ur ochskär paprikan i bitar. Låt småputtra en stund, smaka av med salt och peppar. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa
Skogens guld, kan ju inte annat än att hålla med den kloka person som myntade uttrycket. Perfekt med Kavlis kantarellost som smaksättning och redning av grytan
Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det. Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma
4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färskingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Paprikan som blir över sparas till topping. Blanda grädde, vatten, fond, soja och häll i formen. Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.