För att baka utansocker och vetemjöl är inte alltid det lättaste, speciellt när det inte finns några exakta recept att följa och den enda jag får gå på är känsla och mina smaklökar
Jättegod och mustig choklad/kaffesmak men utansocker och gluten. Eller i chokladen är det lite socker om du inte väljer sockerfri eller en med väldigt hög kakaohalt
Ägg i kaffe – kan det vara gott. Samma sak här med protein och fruktsocker. Smaksätt med lite vaniljpulver och lite björksocker till exempel om du inte triggas av det
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
För de mesta innehåller det massvis med socker och andra mer eller mindre bra tillsatser. Flapjacks, ni vet den där söta, tuggiga och goda baren som går att köpa lite här och där och som ofta marknadsförs som ett nyttigt mellanmål
Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Min variant är så klart utantillsattsocker. Det går säkerligen att använda sötströ (en sötning i samma konsistens som strösocker), men då blir konsistensen inte lika slät (använd en mindre mängd beräknat i volym, då det väger mer)
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utantillsattsocker) och har en mild och mjuk karamellsmak. Hela bakverket är utan nötter/mandlar (även om ingredienserna kan innehåller spår av nötter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.